Ilmaisia vinkkejä aloittelevalle yrittäjälle

Onko yritykselläsi mahdollisimman pieni markkinointi budjetti alkuvaiheessa? Suosittelemme sinua alkuun pääsemiseksi lisäämään muutamia profiileja itsellesi. Sinun tulee myös aktiivisesti jakaa sisältöä ainakin Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa jotta voit tavoittaa ILMAISEKSI asiakkaita. Aloittelevia yrittäjiä lähestetytään erilaisten tahojen kautta ja se on tavallaan huono, koska moni palvelu mitä sinulle alussa tarjotaan on huijauksia ja ne aiheuttaa sinulle vain kuluja. Hyvä mainos on sellainen että kun käytät yhden euron saat sisään 3 euroa eli sinun tulee aina kolminkertaistaa markkinoinnissa käytetty summa muutoin markkinointi on kannattamatonta. Hakemistopalvelut ovat aina HUONO markkinointi kohde.

Yritystiedot kannattaa täyttää PRH:lle mahdollisimman tarkkaan, lisää myös yrityksesi kotisivu niin saat ilmaiseksi backlinkkejä mm kauppalehdestä. Mikäli yrittäjä tarvitsee kotisivutilaa tai vaikkapa verkkotunnukset kannattaa niitä hieman vertailla, edullisin vaihtoehto ei ole paras mahdollinen kuten ei myöskään se kallein vaihtoehto.

Pakolliset profiilit yrittäjälle

Facebook

Facebook sivun voit luoda tästä, lisää yrityksestäsi mahdollisimman paljon tietoja facebook sivulle. Jotta voit luoda yrityksellesi facebook sivun sinulla tulee olla profiili facebookissa. Facebookissa markkinointia voit tehdä ILMAISEKSI lisäämällä sivustollesi julkaisuja ja # hastageja eli merkintöjä esimerkiksi #paikkakunta #kaupunginosa #tuote #palvelu korvaa sanat oikeilla tiedoilla. Facebookissa saat näkyvyyttä myös paikallisissa facebook ryhmissä, melkein jokaiselta paikkakunnalta löytyy puskaradio tai vastaavan tapainen FB ryhmä jossa saa paikalliset yrittäjät mainostaa 1-4 kertaa kuukaudessa, onko palvelusi kohdistettu yrittäjille? Etsi yrittäjä ryhmiä, esimerkkinä naisyrittäjät facebook ryhmässä on yli 40 000 jäsentä.

Twitter

Twitter profiilin yrityksellesi voit luoda tästä, lisää twitter profiiliisi lyhyt esittely teksti ja muutama #hastagi tuotteesta. Twitter profiilin luontia varten tarvitset sähköpostiosoitteen tai puhelinnumeron joka sidotaan twitter tiliisi. Twitterissä twiitataan ja jotta voit tavoittaa asiakkaita sinun tulee käyttää hastageja.

Instagram

Instagram profiilin voit luoda tästä, Instagram palveluun lisätään kuvia. Kuvien avulla voit tavoittaa potenttiaallisia asiakkaita, muista lisätä #hastagejä jokaiseen julkaisuun. Suosittelemme myös lisäämään yrityksesi kotisivun linkin jokaiseen julkaisuun koska on olemassa sivustoja jotka keräävät instagramista kuvia ja näillä sivustoilla linkit toimivat. Voit lisätä instagram profiiliin myös linkin ja kuvauksen.

Gust.com

Gust.com on sijoituksia hakeville yrityksille suunnattu palvelu, tähän palveluun voit lisätä maksutta yrityksesi profiilin. Saat esiteltyä yrityksesi mahdollisille sijoittajille. Luo ilmainen Gust.com profiili tästä.

LinkedIN

LinkedIN palvelu on suuniteltu yrittäjille, tämä palvelu soveltuu yrittäjille jotka myyvät tuotteita yrityksille. LinkedIN palvelusta löydät muita yrittäjiä ja työntekijöitä, voit myös luoda yrityksellesi oman profiilin linkedin palveluun. Luo ilmainen LinkedIN profiili tästä. 

Muita pakollisia sivuja yrityksille

Google my business

Google my business eli googlen yritysprofiilin voit luoda ilmaiseksi tästä, googlen yritysprofiilia yritetään myydä yrittäjille 300-1000 euron vuosimaksua vastaan. Googlen yritysprofiili on ollut aina täysin ilmainen ja tulee aina olemaan. Google my business sivun avulla saat yrityksesi tiedot lisättyä myös googlen karttapalveluun. Luo google my business page tästä.

Here maps

Here maps palveluun kannattaa myös lisätä oman yrityksesi tiedot, Here maps oli ennen nokian tuote kunnes facebook osti sen itselleen. Here palveluun voit luoda tilin tästä. 

Muita vinkkejä aloittelevalle yrittäjälle

Yrittäjän pitää saada mainostettua omaa palveluaan mahdollisimman edullisesti aluksi, muutoin et saa luotua brändillesi tunnettavuutta. Alussa sinun kannattaa miettiä miten teet yrityksesi brändäyksen, tehokkain brändäys 2020 on henkilö brändäys eli sinä yrittäjänä olet se yritys. Toinen tapa on tehdä yritysbrändi ja mainostaa yrityksen nimellä, tämä on hankalaa koska samaa tekee muutkin noin 300 000 yritystä Suomessa. Kun olet saanut yrityksen rekisteröityä aloita ihan ensimmäiseksi lehti jutulla, paikalliset lehdet haluavat uusia yrityksiä auttaa ja tekevät yrityksestäsi mielellään jutun ilmaiseksi. Yrityksen ensimmäisen vuoden aikana ei kannata laittaa rahaa kiini lehtimainoksiin, tehokkaampaa on tehdä hakusana mainontaa tai vaikka video mainoksia youtubessa. Markkinointi palveluita tarjoaa useampi yritys, näitä ei kannata ostaa koska eurosta noin puolet menee siihen mainokseen eli mainostoimisto tekee itselleen rahaa. Adwords kampanjan aloittamiseen suosittelenkin tätä videota youtubessa: https://www.youtube.com/watch?v=fy28vfE2V0c Neil Patel loi itselleen alle 10 vuodessa yli 30 miljoonan omaisuuden. Neil tietää miten brändi luodaan ja suosittelenkin sinua lukemaan myös hänen bloginsa vinkkejä. Neil patelin blogista löytyy vinkit jokaiselle aloittavalle yrittäjälle tosin englannin kielellä.

Käyntikortit ja muut painotuotteet

Käyntikortit ovat edullinen tapa lisätä yrityksen tunnettavuutta, ihan ensimmäiset käynti kortit kannattaa teettää esim vistaprintin kautta edullisesti. Jos haluat tehdä mainos flyereita siihen suosittelen united printtiä, heidän kauttaan esim 30 000 A6 kokoista flyeria maksaa 119€ toimituskuluineen! Flyereita voit jakaa esimerkiksi postilaatikoihin, tähän kannattaa palkata nuoria tekemään esim viikonloppuisin voit myös itse jakaa flyerit.

Pankkitili

Yrityksen pankkitiliä kannattaa harkita pitkään, haluatko tavallisen tilin joka maksaa kuukaudessa 20 euron molemmin puolin vai haluatko tilin jossa on myös kirjanpito valmiina? Itse olen holvia käyttänyt nyt jo 5 vuotta juurikin tuon kirjanpidon helpottamiseksi. Holvissa saat kirjanpidon, pankkitilin ja pankkikortin samasta paikasta 10€ kuukausi maksulla. Voit myös antaa holvin tehdä kirjanpitosi puolestasi. Rekisteröi holvi tili tästä. Jos haluat voit myös tutustua holviin tästä.

Starttiraha

Startti raha on yrittäjälle maksettava valtion tuki, starttirahaa maksetaan jopa 12 kuukautta. Starttirahan määrä on 32,40€ päivältä eli se on peruspäivärahan suuruinen. Lue lisää. Starttirahan yhtenä edellytyksenä on se että sinulla on luottotiedot kunnossa, jos sinulla ei ole luottotietoja et saa starttirahaa.

Vinkkaa kaverille:
Uusi suomalainen pelisivusto
suomenyritysrekisteri-kokemuksia.png

Suomenyritysrekisteri.fi kokemuksia

Suomenyritysrekisteri.fi – Huijaus Suomenyritysrekisteri.fi on perinteinen hakemistohuijaus, soittelevat yrittäjille ja ”päivittävät” tietoja. Perässä tulee lasku, nauhoittavat puhelut kuten asiaan kuuluu. Suomenyritysrekisteri.fi sivuston takana pyörii Suomen Avainsanat Oy yritys. Suomenyritysrekisteri.fi – Ahrefs Ahrefs antaa suomenyritysrekisteri.fi sivustolle domain ratingin 12 ja url ratingin 23 eli huonoimmasta päästä, tällä sivustolla ei ole minkäänlaista…

yritys-ja-luottotietojarjestelma-ylj.png

Suomen Yritys- ja luottotietojärjestelmä YLJ Oy – Kokemuksia

Suomen Yritys- ja luottotietojärjestelmä YLJ Oy – Huijaus Suomen yritys ja luottotietojärjestelmä Oy on perinteinen hakemisto huijaus, soittelevat uusille yrityksille ja myyvät mm luottoluokitusta.. Jos haluat luottoluokituksen itsellesi älä osta sitä tuntemattomalta toimijalta Suomen asiakastieto ja Bisnode on ne kaksi palvelua jota yrittäjät käyttää ei siis YLJ oy tai sen…

suomenit-turva-kokemuksia.png

Suomenit-turva.com – kokemuksia

Suomenit-turva.com – Huijaus Suomenit-turva.com ei ole hakemisto huijaus, kyseinen yritys (H-Cube Solutions Ltd) toimii domain rekisteröinti alalla. Kyseinen yritys soittelee Suomalaisia yrittäjiä läpi ja kertoo kuinka joku yrittää rekisteröidä sinun yrityksesi domainin esim .com tai .net päätteellä. Kyseessä on huijaus, älkää tilatko kyseistä palvelua. Kyseinen yritys ei toimi Suomesta käsin…

suomentietokanta-hakemisto-huijaus.png

Suomentietokanta.fi – Kokemuksia

Suomentietokanta.fi – Huijaus Suomentietokanta.fi palvelusta voit ostaa yrityksellesi näkyvyyttä 69€ hinnalla saat kolmen kuukauden ”näkyvyyden”, tälläinen näkyvyys on täysin huijausta. Suomentietokanta.fi sivuston takana on SMT Media Oy. Lisäksi kyseinen sivusto ei ole suojatun yhteyden takana eli sivustolle pääsee http:// muodossa joten yhteys ei ole salattu, tämä on myös huono koska…

Fonecta.fi-kokemuksia.png

Fonecta.fi – Kokemuksia

Fonecta.fi – Huijaus Fonectan maksullinen näkyvyys on huijausta, on heillä kyllä kävijöitä mutta hinnoittelu on liikaa verrattuna sieltä saatavaan hyötyyn. Luo siis itsellesi ilmainen profiili Fonectaan se näkyy samalla myös Finder palvelussa. Fonectan omien artikkeleiden mukaan googlesta haetaan palveluita enemmän kuin tälläisistä hakemistoista joten sinun ei kannata maksaa hakemisto näkyvyydestä.…

webinfo.fi-kokemuksia.png

Webinfo.fi – Kokemuksia

Webinfo.fi – Vahva ja ilmainen backlink Webinfo.fi palveluun voit ilmaiseksi syöttää oman yrityksesi kotisivun, saat täältä ilmaiseksi vahvan backlinkin joka on Redirect eli suosittelemme ottamaan tästä itsellesi backlinkki joka auttaa sinua hakukonenäkyvyyden kanssa. Webinfo.fi – Ahrefs Ahrefs antaa yrittäjähaku.fi palvelulle DR = Domain ratingin 40 ja UR = URL ratingin…

yrittäjähaku.fi-kokemuksia.png

Yrittäjähaku.fi – Kokemuksia

Yrittäjähaku.fi – Huijaus Yrittäjähaku.fi on perinteinen hakemisto huijaus jonka avulla yritäjältä nyhdätään rahaa vuosimaksulla näkyvyyttä vastaan. Yrittäjähaku.fi palvelua ylläpitää Suomen Yrittäjähaku joka on osa WMI Solutions Oy:tä ja palvelua tulee välttää kaikin keinoin. Hinnoittelu ei ole julkinen mutta suosittelemme välttämätään tätä yritystä kaikin keinoin! Yrittäjähaku.fi – Ahrefs Ahrefs antaa yrittäjähaku.fi…

yritysverkkohaku.fi-kokemuksia.png

Yritysverkkohaku.fi – Kokemuksia

Yritysverkkohaku.fi – Huijaus Yritysverkkohaku.fi on perinteinen hakemisto huijaus jonka avulla yritäjältä nyhdätään rahaa vuosimaksulla näkyvyyttä vastaan. Yritysverkkohaku.fi palvelua ylläpitää Suomen Yritysverkkohaku joka on osa WMI Solutions Oy:tä ja palvelua tulee välttää kaikin keinoin. Hinnoittelu on 145€ vuodessa, palvelusta et saa näkyvyyttä etkä hyötyä yrityksellesi. Yritysverkkohaku.fi – Ahrefs Ahrefs antaa yritysverkkohaku.fi…

toimialaluettelo.fi-kokemuksia.png

Toimialaluettelo.fi – Kokemuksia

Toimialaluettelo.fi – Huijaus Toimialaluettelo.fi hakemistoon saat yrityksesi tiedot 99-149€ vuosimaksua vastaan, palvelusta ei ole kuitenkaan sinulle minkäänlaista hyötyä. Toimialaluettelo.fi palvelua ylläpitää Teleka toimialaluettelot joka on osa Teleka Myyntipalvelut Oy:tä ja suosittelemme välttämään huijari hakemistoa kaikin keinoin! Toimialaluettelo.fi – Ahrefs Ahrefs antaa toimialaluettelo.fi palvelulle DR = Domain ratingin 0 ja UR…